Gediplomeerd goudsmid sinds 1988 en juwelier

Goudsmid en juwelier Matthieu runt de goud- en edelsmederij én juwelierzaak in Almelo samen met zijn vrouw Inez. Matthieu is gediplomeerd goudsmid sinds 1988. Nadat zij eerst enige tijd vanuit een (te) kleine ruimte hebben gewerkt, hebben zij in 1995 het huidige atelier aan de Doelenstraat 2 geopend. Het atelier in Almelo is een goud- en edelsmederij én juwelier onder één dak.

Matthieu Bloem

Persoonlijke sieraden naar eigen wens

Matthieu en Inez Bloem zijn meer dan juwelier in Almelo. Naast juwelier is Matthieu Bloem ook gediplomeerd goudsmid sinds 1988. Als ambachtelijk goudsmid vervaardigt Matthieu sieraden geheel op maat en naar eigen wens. Sieraden met de door u gewenste effecten, speciaal gemaakt zoals u ze zou willen hebben! Heeft u zelf een idee voor uw unieke sieraad? Dan bespreekt Matthieu graag de mogelijkheden met u.

Reparatie en vermaken

Sieraden reparatie

Wilt u uw sieraad, ring of horloge laten vermaken of repareren? Goudsmid Matthieu Bloem repareert of vermaakt uw sieraden, horloges, ringen en zelfs klokken.

Logo- en jubileumspelden

Bloem edel- en goudsmederij

Op zoek naar een logo speld of een jubileumspeld? Goudsmid Matthieu Bloem maakt deze spelden geheel naar uw wens. Vraag naar de mogelijkheden.

Sieraden graveren

Graveren

Ook sieraden of glas laten graveren is mogelijk bij goudsmid Matthieu Bloem. Bezoek het atelier en vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Almelo Speld

Vader en zoon Bloem ontwerpen samen de Almelo Speld

Alex deed destijds de opleiding Media en Vormgeving in Enschede welke hij inmiddels met succes heeft afgerond. Een heel ander vakgebied dan goudsmid, maar ook creatief. Ik vond het wel een mooi idee dat hij op zo’n jonge leeftijd al aan zoiets zou meewerken. We zijn onafhankelijk van elkaar gaan schetsen, ik met papier en potlood en Alex op de computer.

De speld is uitgevoerd in twee losse lagen van zilver en geel goud en heeft een eigentijdse matte en open afwerking. Met die vorm en materiaalkeuze willen vader en zoon de dynamiek van de stad weergeven en de meerdere lagen van de bevolking met al hun achtergronden.

Almelo speld
Almelo Speld
Almelo Speld

Bloem ontwerpt St. Josephpenning

De St. Josephpenning wordt jaarlijks toegekend aan één of meerdere personen of een organisatie die de leefbaarheid stimuleert. De penning is ontworpen door Matthieu Bloem. In 2009 is de eerste St. Josephpenning uitgereikt aan de Brede Buurtschool in de Almelose wijk Sluitersveld. De schoolleiding en de kinderen genieten nog elke dag van het verrijdbaar podium dat ze hebben gekocht van het geld van de St. Josephpenning.

St. Josephpenning
St. Josephpenning
sportbedrijf-almelo

Sportverkiezing Almelo

Sinds 2013 wordt door Sportbedrijf Almelo de Almelose sportverkiezingen van het jaar gehouden. De sporters doen elk jaar weer hun uiterste best om Almelo op de kaart te zetten. Deze verkiezing is vooral opgezet om de vele sporters en sportverenigingen die Almelo rijk is, in de spotlights te zetten. Matthieu Bloem vervaardigt jaarlijks voor alle 5 categorieën de sportpenning voor de sporters van het jaar.

Tevens is Matthieu Bloem jaarlijks sponsor van dit evenement. De sportpenningen worden dan ook gedeeltelijk door Bloem goud- en edelsmederij aangeboden aan Sportbedrijf Almelo.

Sportverkiezing Almelo
Sportverkiezing Almelo
Sportverkiezing Almelo

Meestergoudsmid Matthieu Bloem

Matthieu Bloem is meestergoudsmid bij Het Nederlands Gilde van Goudsmeden. Binnen het gilde staat vakmanschap centraal; de vaardigheid om kwalitatief hoogstaand werk te leveren. Het is de optelsom van technische vaardigheden, kennis van zaken, liefde en passie voor het ambacht en de wens om zich te blijven ontwikkelen in vakbekwaamheid.

stempel